«شکن» یک تحریم‌شکن ایرانی است که با استفاده از تکنولوژی دی‌ان‌اس و بدون نیاز به نصب نرم‌افزار تحریمِ سایت‌های خارجی علیه ایران را بی‌اثر می‌کند. شما با استفاده از شکن می‌توانید به سایت‌های تحریمی (که فیلتر نیستند) را باز کنید.

هنگامی که شکن در دستگاه شما فعال باشد، در پایین سمت چپ سایت شکن (shecan.ir) این پیام را با رنگ سبز خواهید دید: «تبریک! شما در حال استفاده از شکن هستید»

اگر شما تنظیمات را به صورت کامل انجام داده‌اید و باز هم پیام تبریک را نمی‌بینید، ممکن است چند مشکل وجود داشته باشد:

  1. ممکن است شما از IPv6 استفاده می‌کنید. برای رفع این مشکل به تنظیمات شبکه خود بروید و گزینه‌ی IPv6 را غیرفعال کنید. می‌توانید این کار را در مودم خود هم انجام دهید.
  2. ممکن است سرویس‌دهنده‌ی اینترنت، روی اتصال اینترنت شما DNS Cache فعال کرده است: راه‌حل ساده‌ای برای رفع این مشکل وجود دارد و آن استفاده از یک نرم‌افزار DNS Server و تنظیم فورواردر به شکن است. برای مثال می‌توان از نرم‌افزار تکنیتیوم استفاده کرد. با دانلود این نرم‌افزار و انجام تنظیمات آن، می‌توانید مشکل را حل کنید و دیگر نیازی به تغییر اینترنت یا استفاده از راه‌کارهای سخت و غیرامن نخواهید داشت. تنظیمات: پس از نصب تکنیتیوم، به صفحه تنظیمات بروید. در بخش forwarders آی‌پی‌های شکن و پورت 5353 را (در قالب ip_address:5353 مثلا 178.22.122.100:5353) وارد کنید. بعد در تنظیمات شبکه سیستم عامل (همان جایی که پیش از این تنظیمات شکن را وارد کرده‌اید) DNS را روی 127.0.0.1 تنظیم کنید. DNS دوم را هم خالی بگذارید.

اگر در تنظیمات شبکه فقط از آی‌پی‌های «شکن» استفاده کرده‌اید و این هشدار را می‌بینید، در تنظیمات IPv6 را غیرفعال کنید

بله. یکی از ویژگی‌های مهم شکن این است که تغییری در مسیر ترافیک غیرتحریمی شما ایجاد نمیکند و بنابراین دسترسی شما به سایت‌های داخلی بدون هیچ تغییری با همان هزینه‌های قبلی محاسبه می‌شود.

شرکت بنیان رایان سامانه، استفاده از شکن را برای مصارف خانگی و شخصی به عنوان یک پروژه‌ی عام‌المنفعه رایگان در نظر گرفته است و هزینه‌های آن از طریق حمایت‌های مردمی تامین می‌شود. اما اشخاصی که از شکن استفاده‌های حرفه‌ای یا تجاری می‌کنند (هرگونه استفاده‌ای که به درآمدزایی منجر می‌شود) می‌بایست هزینه‌ی آن را پرداخت کنند. بنابراین استفاده‌ی شرکت‌ها، گیم‌نت‌ها، دیتاسنترها و برنامه‌نویسان حرفه‌ای از شکن مشمول هزینه است.

آنتی‌ویروس‌ها به دلیل کنترلی که بر DNS دارند، ممکن است در کار شکن اختلال ایجاد کنند

در صورتی که سیستم عامل یا مرورگر اینترنت شما از DNS-over-TLS یا DNS-over-HTTPS پشتیبانی می‌کند، شکن را به این روش تنظیم نمایید.

در غیر این صورت، راه رفع مشکل برای کاربران سیستم عامل ویندوز (نسخه ۶۴ بیت)  دانلود و اجرای این برنامه و تنظیم DNS روی آی‌پی 127.0.0.1 است.

یک راه حل دیگر برای رفع این مشکل به صورت عمومی هم وجود دارد و آن استفاده از یک نرم‌افزار DNS Server و تنظیم فورواردر به شکن است. برای مثال می‌توان از نرم‌افزار تکنیتیوم استفاده کرد.با دانلود این نرم‌افزار و انجام تنظیمات آن، می‌توانید مشکل را حل کنید و دیگر نیازی به تغییر اینترنت یا استفاده از راه‌کارهای سخت و غیرامن نخواهید داشت. تنظیمات پس از نصب تکنیتیوم، به صفحه تنظیمات بروید. در بخش forwarders آی‌پی‌های شکن و پورت 5353 را (در قالب ip_address:5353 مثلا 178.22.122.100:5353) وارد کنید. بعد در تنظیمات شبکه سیستم عامل (همان جایی که پیش از این تنظیمات شکن را وارد کرده‌اید) DNS را روی 127.0.0.1 تنظیم کنید. DNS دوم را هم خالی بگذارید.

در شرایطی که از طریق DHCP (به صورت خودکار) آی‌پی شما تنظیم می‌شود، لازم است تنظیم DNS را از حالت اتوماتیک خارج کنید

اگر تنظیمات قالب محلی (Regional Format) سیستم عامل شما روی ایران/فارسی تنظیم شده باشد، اندروید استودیو در دریافت SDKها دچار مشکل می‌شود. مشکل را می‌توانید با تغییر این تنظیمات به انگلیسی (مثلاً English – US) رفع کنید. دقت کنید که بعد از تغییر این تنظیمات، نیاز است اندروید استودیو کاملاً بسته و مجدداً باز شود.

خیر. شکن سامانه‌ای است که به صورت قانونی فعالیت می‌کند و فقط سایت‌های تحریمی را در دسترس قرار می‌دهد و با استفاده از آن، فیلترینگ داخل کشور پابرجا می‌ماند.

سایت‌های تحریمی سایت‌هایی هستند که مالکان و صاحبان آنها اجازه‌ی دسترسی کاربران ایرانی را به آنها نمی‌دهند. سایت‌های فیلترشده آن دسته از سایت‌ها هستند که مراجع قانونی داخل کشور، بنا به دلایل مختلف، امکان دسترسی کاربران به آن سایت‌ها را محدود کرده‌اند.

شکن بر مبنای DNS که یکی از پروتکل‌های شبکه است کار می‌کند. برای استفاده از خدمات خانگی شکن فقط کافیست DNS دستگاه خود را به آدرس‌های ذکر شده در سایت تغییر دهید.

شکن دسترسی به سایت‌های تحریمی را فراهم می‌کند. سایت‌های تحریمی در حوزه‌های متفاوتی هستند که از جمله‌ی آنها می‌توان به این دسته از سایت‌ها اشاره کرد: سایت‌های علمی و تحقیقاتی، بازی‌های آنلاین و شبکه‌ای، درایورها و نرم‌افزارها، سایت‌های هنری، سایت‌های تجاری و فروشگاه‌ها، کتابخانه‌های آنلاین و …

در سایت شکن بخشی با عنوان «بررسی یا گزارش تحریم» در نظر گرفته شده است. شما می‌توانید نشانی سایت مورد نظر خود را در این بخش وارد کنید و پس از لحظاتی، شکن به شما پاسخ می‌دهد که آیا سایت موردنظر شما تحت پشتیبانی شکن هست یا خیر.

در سایت شکن بخشی با عنوان «بررسی یا گزارش تحریم» در نظر گرفته شده است. شما می‌توانید نشانی سایت مورد نظر خود را در این بخش وارد کنید. پس از لحظاتی، شکن سایت شما را بررسی می‌کند و اگر مانعی وجود نداشته باشد آن را در فهرست سایت‌های پشتیبانی شده قرار می‌دهد. اگر بعد از بازه‌ی زمانی مقرر این اتفاق نیفتاد می‌توانید از طریق ایمیل آن سایت را گزارش کنید.

با توجه به اینکه شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی و مرورگر‌ها هر دو اطلاعات سایت‌هایی را که https نیستند ذخیره می‌کنند، معمولاً این مشکل ببه همین خاطر رخ می‌دهد. برای رفع این مشکل حتماً در ابتدای نشانی سایت خود عبارت https را تایپ کنید و سایت‌های تحریمی را با این پروتکل باز کنید. در صورتی که بعد از این‌کار بازهم سایت باز نشد موضوع را به ما اطلاع دهید.

عده‌ای برای دسترسی به سایت‌های تحریمی از فیلتر‌شکن یا وی‌پی‌ان استفاده می‌کنند. استفاده از این ابزارها علاوه بر کندی سرعت، از لحاظ امنیتی نیز برای شما مشکل ایجاد می‌کند؛ چرا که کل ترافیک اینترنت مصرفی به یک سرور ناشناخته در خارج از کشور منتقل می‌شود و شما نمی‌دانید برای این ترافیک در این مسیر چه اتفاقاتی می‌افتد. اما در شکن با استفاده از تکنولوژی DNS تنها ترافیک تحریمی شما به سرورهای عبور از تحریم می‌روند. علاوه‌ بر این در هنگام استفاده از شکن، فیلترینگ داخل کشور به قوت خود باقیست و شما با خیال راحت می‌توانید شکن را در منزل یا محل کار خود استفاده کنید و از شر محتوای نامناسب (تبلیغات ناگهانی، ویروس‌ها و محتوای غیراخلاقی و …) در امان باشید. ضمناً شکن در همه‌ی انواع دستگاه‌ها و سیستم‌عامل‌ها قابل استفاده است و برای استفاده از آن، نیاز به نصب نرم‌افزار خاصی ندارید و با تنظیم دی‌ان‌اس می‌توانید از شکن استفاده کنید.

فرآیند استفاده از شکن، بسیار ساده است. اگر استفاده خانگی می‌کنید، کافیست شما دی‌ان‌اس دستگاهی که از آن استفاده می‌کنید را به نشانی‌‌های ذکر شده در سایت شکن تغییر دهید. اگر استفاده شما تجار‌ی محسوب می‌شود، ابتدا باید ثبت‌نام کنید و سپس دی‌ان‌اس‌ تجاری برای شما ارسال می‌شود. دقت کنید که اگر استفاده شما تجاری است، استفاده از دی‌ان‌اس‌های رایگانِ شکن مجاز نیست.

شکن به عنوان یک اقدام عام‌المنفعه، خدمات خود را برای استفاده خانگی یا تک‌کاربره‌ای که از آن درآمدزایی نشود، رایگان در نظر گرفته است. اما هر گونه استفاده‌ی دیگری که به صورت گروهی باشد (مثلا در شرکت) یا از آن به نحوی درآمد حاصل شود (مثلا برنامه‌نویسی به صورت شخصی) استفاده تجاری است و مستلزم پرداخت هزینه می‌باشد. استفاده از سرویس رایگان برای مصارف تجاری طبعاً علاوه بر اینکه به لحاظ قانونی و شرعی ممنوع است، توسط شکن کنترل شده و آی‌پی‌های متناظر با آن مسدود خواهند شد.

شکن در همه‌ی دستگاه‌ها و سیستم‌عامل‌هایی که قابلیت تنظیم دی‌ان‌اس داشته باشد کار می‌کند و این از مزیت‌های شکن است.

استفاده‌ی شخصی و خانگی از شکن، کاملاً رایگان است. هر چند ما همیشه به حمایت‌های مالی شما دلگرم هستیم!

هزینه‌ی استفاده‌ی غیرشخصی از شکن با توجه به پهنای باند اینترنت و تعداد نشانی‌های IP شما تعیین می‌شود. برای اطلاع از هزینه‌ها می‌توانید با همکاران ما تماس بگیرید.

در نوار بالایی سایت شکن گزینه‌ای با نام «سفارش شکن تجاری» وجود دارد که از طریق آن ثبت‌نام انجام شده و سپس همکاران شکن با شما تماس می‌گیرند تا شکنِ تجاری برای شما راه‌اندازی شود.

خیر. در حالت عادی ممکن است در هر بار اتصال به شکن، از کشوری متفاوت با قبل به سایت موردنظرتان دسترسی پیدا کنید. اما در صورتی که می‌خواهید همیشه از یک کشور خاص به سایت موردنظر وصل شوید، باید از سرویس «تعیین کشور» استفاده کنید. برای فعالسازی این سرویس باید با همکاران ما تماس بگیرید.

بله. شکن برای مشتریانی که از خدمات تجاری استفاده ‌می‌کنند پشتیبانی از طریق تیکت، ایمیل و تلفن انجام می‌دهد.

شکن، برای مشتریان خود، در سه سطح، دسترس‌پذیر بودن خدمات را تضمین می‌کند:

  • سطح برنزی: ۹۹٪ در ۳۰ روز
  • سطح نقره‌ای: ۹۹٫۵٪ در ۳۰ روز
  • سطح طلایی: ۹۹٫۹٪ در ۳۰ روز

شکن بر اساس پروتکل DNS کار می‌کند و DNS سرویسی است که صرفاً از طریق آن آی‌پی دامنه‌‌ی موردنیاز استعلام می‌شود. در حالی‌که اطلاعات غیرتحریمی شما از مسیر دیگری تبادل می‌شود که شکن نمی‌تواند در آن ورود پیدا کند. بنابراین جای نگرانی وجود ندارد. در خصوص سایت‌های تحریمی نیز با توجه به اینکه قریب به اتفاق سایت‌های تحریمی از پروتکل امن HTTPS استفاده می‌کنند، جای نگرانی وجود ندارد. با این حال واحد حقوقی شکن این امکان را دارد که با مشتریان، قرارداد عدم‌افشای اطلاعات و محرمانگی (NDA) امضا کند.